Helgens Premier League

• Det är alltid lika kul när ni läsare engagerar er och kommenterar i bloggen. När vi tippade årets Premier League blev det naturligtvis reaktioner som sig bör. Man märker att det är ett känsligt ämne och att man lätt trampar på ömma tår. Underbart att den engelska fotbollen engagerar och berör.

• Något som många reagerade på var att vi tippade Tottenham som fyra. Detta är naturligtvis en liten chansning men Spurs fortsätter att imponera. Denna gång blev något turligt 2-1 borta mot West Ham, efter att ha vänt ett underläge. Tottenham fick dock god hjälp att göra mål av sina motståndare. Nu har Tottenham full pott efter att ha mött Hull, Liverpool och West Ham, dessutom två av matcherna på bortaplan. Imponerande start av Harrys mannar och topplagen ska kanske redan börja ta dem på allvar.

• Arsenal fortsätter att ösa in mål och visar att man tänker vara med och slåss i den absoluta toppen denna säsong. Denna gång blev det 4-1mot Portsmouth i lagets hemmapremiär på Emirates Stadium. Med spelare som Arshavin, Fabregas, van Persie och Eduardo framåt har man fart och kreativitet som inget annat engelskt lag. Dessutom har man sparkapital i spelare som Walcott, Nasri och Rosicky som alla för tillfället är skadade. Det stora frågetecknet för mig är dock om Arsenal har bredden att klara av skador i defensiven.

• Chelsea som vi tippade i topp fortsätter att mala på. Denna gång vann man på ett imponerande starkt sätt med 2-0 borta i derbyt mot Fulham. Roy Hodgson, som gjort ett jättejobb med Fulham och förvandlat dem till en svår bortamatch för samtliga topplag, fick se sitt lag chanslöst mot Chelsea. Med en oerhört stabil defensiv och med Anelka och Drogba framåt, känns Chelsea som laget att slå inledningsvis.

• Manchester United visade att förlusten mot Burnley var en tillfällighet. I helgen krossade man Wigan på bortaplan med 5-0. Detta trots att det stod 0-0 i halvtid. Fergusons mannar visade att man kan göra mål utan Ronaldo och att man är att räkna med även i år. Till och med Owen gjorde mål. Enough said!

• De flesta experters uppstickare Manchester City fortsätter att vinna och man fortsätter att hålla nollan. Denna gång blev det 1-0 hemma mot Wolves och återigen gjorde Adebayor mål. Burnley fortsätter att imponera och följde upp segern mot Man Utd med ny vinst mot Everton med 1-0. Hur ska det gå för Everton i år egentligen? Först storstryk hemma mot Arsenal och sedan förlust mot Burnley. Nu sticker dessutom Lescott till Manchester City. Bolton med Elmander i laget fortsätter att ha det trögt. Förlust denna gång mot Hull och Elmander forsätter att sumpa målchanser. Sunderland visar att vi gjort rätt som tippar dem högt. Denna gång slogs Blackburn tillbaka med 2-1. Omgångens enda mållösa match spelades mellan Birmingham och Stoke.

• Ikväll ställs Liverpool mot Aston Villa och seger är ett måste för att inte halka efter toppen. För Villas del så vill man nog undvika att göra Everton sällskap utan poäng efter två matcher. Ska bli en intressant match att följa. Jag tror på 2-0 till Liverpool.


.........

4 kommentarer:

  1. Liverpool kommer vinna med 4-0. Man utd kommer att halka efter snart. Hade bara tur...

    SvaraRadera
  2. Jag håller med om det mesta du skriver. Chelsea och Arsenal ser onekligen starka ut.

    SvaraRadera
  3. 1. Liverpool
    2. Chelsea
    3. Man City
    4. Arsenal

    SvaraRadera
  4. hehe riktig skämt?

    1 chelsea
    1 man utd
    3 l'pool
    4 arsenal,
    5 tottenham
    6 man c

    SvaraRadera