Sagan om Manchester City

Om djävulen erbjöd dig obegränsad rikedom under en begränsad tid i utbyte mot din själ, skulle du då acceptera? Att vara den lilla arbetarklasspojken som under några år kan göra precis vad man vill för att sedan dö en tidig och plågsam död. Att brinna i helvetet för att få sin stund i rampljuset. Jag vet att jag inte hade gjort det i alla fall.

För mig är Manchester City exakt den där lilla pojken. Hela uppväxten har han fått nöja sig med lagom och har klarat sig bra med det. Men hela tiden har han sneglat aningen avundsjukt på sin storebror och hans kompisar som rör sig i aningen finare kretsar. Som beblandar sig med den absoluta gräddan societeten, och aldrig behöver tänka på vad allting kostar. Aldrig har hans leksaker varit lika dyra och fina som deras. I själva verket har han gjort de flesta sina leksakerna själv.

En vacker dag dyker djävulen upp och erbjuder den lille pojken oändligt med pengar i utbyte mot hans själ. En möjlighet att under några år köpa de dyraste leksakerna på vår jord. En möjlighet att kunna visa sitt långfinger åt de stora pojkarna som alltid sett ner på honom. Som skrattat åt honom när han lekt med sina simpla leksaker.

Frestelsen blir för stor och den lilla pojken accepterar. Alla leksaker som han byggt under åren kastas ut och ersätts med det dyraste och finaste på marknaden. Han passar på att köpa sin brors och hans kompisars saker för ett extremt överpris. Helt plötsligt kan han leka med prylarna som han så avundsjukt sneglat på under så lång tid.

Samtidigt som han njuter av sin nyvunna rikedom kan han dock inte skaka av sig känslan av att allting kommer att ta slut. En vacker dag kräver djävulen in hans skuld. Den lilla pojken kommer då ej att finnas längre. De nya vännerna som han skaffat sig under sina rika år, kommer snart att ha glömt honom och skaffat en ny bekant. De enda som sörjer är hans familj och de vänner som han hade under uppväxten och som fortfarande finns vid hans sida. De som älskar honom för den han egentligen är.

Jag hoppas att Manchester City njuter av den tid som är. Men lika delar hoppas jag att de är helt förskräckta. Vad händer den dagen som deras ägare tröttnar på sitt lilla projekt? När alla nya supportrar som de helt plötsligt fått, byter till nästa lag med en nyvunnen förmögenhet. Kvar står de trogna som alltid älskat klubben. Ensamma kvar på ett kyligt och ensligt City of Manchester Stadium i ett möte med Leyton Orient, och minns de där åren i fotbollens absoluta finrum, som klubben bytte bort mot sin själ…

10 kommentarer:

  1. Amen to that!

    Kunde inte hålla med mer. Är inget City fan men har alltid gillat klubben. Nu är det slut med det.

    Mycket bra skrivet måste jag säga.

    SvaraRadera
  2. Tror inte många klubbar tackat nej till pengarna. Är dock glad att det inte gäller mitt Wolves.

    SvaraRadera
  3. Sedan när storebror inser att Lillebror inte är lika liten längre, inser storebror att han är svartsjuk och behöver skriva en emo sagan av de hela.
    Nej men vad säger du om chelsea eftersom du tippade dom som Liga vinnare, Dom har inte alls köp sin startelva (nästan). Det är ganska så uttjatat ämne inom fotbollen och tyvär kommer de fortsätta så. Jag säger inte att jag älskar fotbollen när de blir så, men när en fotbolls spelare tjänar miljoner så snackar vi redan stora summor av pengar. Så djävulen har redan varit hos dom flesta klubbar och spelare.

    SvaraRadera
  4. Anonym//

    Märks på sättet du skriver att du inte är så gammal.

    Det är väl en sak om man har höga löner om man har intäkter som täcker dem. City förlitar sig helt på en utländsk investerare.

    Varför skulle han/dom tippa Chelsea lägre för att de lever på ryssens pengar? Det är väl truppen de har denna säsong som räknas.

    Tänk efter innan du gnäller på ett välformulerat inlägg din sopa.

    SvaraRadera
  5. Så sant som det är sagt. City hade nånting stort på gång med sina ungdomar. Blir tragiskt att se det nu. Richards verkar falla bakåt i turordningen.

    City och Chelsea kommer gå under i samma andetag som Abramovich och Abu Dabi group tröttnar. Chelsea lever på lånad tid, de skulle precis gå i konkurs när Roman klev in. Och de kommer garanterat göra det när Roman lämnar.
    City kommer vara tvugna att sälja alla sina spelare när Abu Dhabi group lämnar skutan.

    Känns som att det är modernt för rika arabiska gubbar att köpa ett fotbollslag som vi vanliga människor köper en cool jacka till vintern

    SvaraRadera
  6. Man är så trött på allt tjat, jag är själv inget Manchester City fan, men snälla kan inte folk bara ge sig nu. Om ett lag som harvar i mitten av tabellen helt plötsligt får chansen att med ekonomisk hjälp bygga upp ett lag och vara med i toppstriden istället, VARFÖR SKULLE DOM TACKA NEJ???? Alla lag hade gjort det samma, sluta gnäll på Man City nu för fan..

    GO EVERTON!

    SvaraRadera
  7. Det stinker avundsjuka om denna artikel och är egentligen inte värd att kommenteras.
    Men jag var bara tvungen.
    Engelsk fotboll har en lång historia och lagen har sina storhetstider och sina mindra bra tider. När tipsextra startade i slutet av 60-talet var City det klart bättre laget i Manchester med 4 titlar inom två år. Det hände också att de sparkade ner Man U i tvåan säsongen 1974 när förre United-spelaren Dennis Law med matchens sista spark skickade ner sitt f.d. lag. Han slutade med fotboll efter den matchen. Kolla in på Youtube, http://www.youtube.com/watch?v=aXpF2v0Kgvk.
    Ser man till de senaste åren så har United dominerat på seniornivå men på ungdomssidan är City överlägsna och de vann serien förra året utan att förlora en match. Året innan vann de F A Youth Cup.
    Så vem vet vad som händer i framtiden?
    Just nu skulle jag sätta mina pengar på att City kommer att dominera den närmaste 10-årsperioden.
    OneLife, OneLove, OneCity

    SvaraRadera
  8. Förvirrad men underhållande artikel, de fyra stora i engelsk fotboll har hållit på och köpt spelare och byggt lag på det sättet i många år. Sen tycker jag att du förutsätter att araber är idioter som bara har Man city som en leksak.Deras satsning är mycket seriösare än du tror.
    Förra säsongen byttes tränare i många klubbar så fort man förlorat ett par matcher. Mark Hughes fick ägarnas förtroende trots skrala resultat så jag tror att satsningen är långsiktig och att Man city kommer att utvecklas till en av englands största klubbar. Fotboll på elitnivå är idag underhållning och kostar enorma pengar, klubbkänslan som många nostalgiker drömmer sig tillbaka till åkte ut från engelska elitklubbar för 20 år sen.

    SvaraRadera
  9. Någon är visst avundsjuk.

    It's better to burn out than fade away!

    SvaraRadera
  10. Avundsjuka eller inte, att de privatägda klubbarna blir lekstugor för affärsmän med för mycket pengar och ofta med ett tveksamt förflutet är rätt uppseendeväckande. Just nu är inte mindre än fyra engelska fotbollsklubbar på toppnivå till salu, och vilka är det som eventuellt har pengar att köpa dem, och dessutom råd att satsa vidare?

    SvaraRadera