Bloggen tillbaka. Lite tankar kring Premier League

Efter ett avbrott som blev aningen längre än önskat så är bloggen tillbaka igen. Tänkte vädra lite tankar som har dykt upp sedan senast. Ska bli intressant att se vad ni oerhört fotbollskunniga läsare har att säga...

  • Till att börja med kan jag konstatera då jag ser tillbaka på Premier League-tabellen som vi tippade i början av säsongen, att vi var ganska rätt ute vad gäller "the big 4".

  • Liverpool är det laget av de fyra stora som haft klart störst problem inledningsvis. Skador på nyckelspelarna Torres och Gerrard har stört och nyförvärvet Aquilani har ännu inte gjort något avtryck. Även det beroende på skador ska tilläggas. Men att han var skadebenägen var väl ingen nyhet för någon. Liverpool ser redan nu ut att få inrikta sig på att ta en fjärdeplats i ligan, vilket naturligtvis är ett stort misslyckande för en så stor klubb. Det stora frågetecknet är hur länge har styrelsen förtroende för Benitez och har man råd att sparka honom? Vad säger ni Liverpool-fans, är det dags för ett tränarbyte?

  • Chelsea ser oerhört starka ut hittills och ligger välförtjänt i topp. Även glädjande för klubben att man nu, åtminstone tillfälligt, får värva spelare igen. Något säger mig att Chelsea kommer att vara en av de flitigaste klubbarna i januarifönstret. Dels för att de kanske är den klubb som drabbas allra hårdast av att spelare försvinner iväg till afrikanska mästerskapen, spelare som Drogba, Kalou, Essien och Mikel är inte lätta att ersätta. Men även för att de fortfarande riskerar att få ett transferförbud i framtiden. Med andra ord vet de inte när de för köpa spelare nästa gång och således kan det vara bra att buffra upp ordentligt nu. Är detta något som kan skapa problem i vår kanske? Det är inte lätt hålla hur många stjärnor som helst nöjda. Vad tror ni Chelsea-fans, och vilka nyförvärv vill ni se i januari?

  • Manchester United... Ja vad ska man säga? De känns inte riktigt lika starka i år men United är United. De ligger ändå med där uppe och krigar och kommer förmodligen göra så även i vår. Känslan är dock att de inte riktigt räcker hela vägen i år. Det enda som skulle få mig att ändra uppfattning vore om de gjorde ett par riktigt bra värvningar i januari. Pengar borde väl fortfarande finnas efter försäljningen av Ronaldo till Real Madrid. Kanske en spelare som Ribery? Andra förslag?

  • Arsenal imponerar stort i offensiven och formligen öser in mål. Framför allt hemma på Emirates har de sett ruskigt starka ut hittills. Är det så att Wengers unga lagbygge äntligen börjar blomma ut så att man kan hänga med hela vägen i år? Spelare som Fabregas, Arshavin och van Persie är en fröjd att se. Dessutom kul att se att både Eduardo och Rosicky är tillbaka för fullt. Det känns dock som de kommande veckorna kommer att bli väldigt avgörande för klubbens säsong. Man har nu i vanlig ordning drabbats av en uppsjö skador, den allra tyngsta är förmodligen den på van Persie som blir borta ca sex veckor. På programmet står dessutom tuffa matcher som Sunderland borta och Chelsea hemma. Kan man få med sig två segrar där då tror jag att Arsenal blandar sig i titelstriden på allvar. Vad tror ni?

.............

6 kommentarer:

  1. Agüero till Chelsea är väl ingen vågad gissning. Frågan är om det smakar lika mycket som det kommer att kosta...

    SvaraRadera
  2. Liverpool kommer tillbaka! Det visade vi mot United.

    YNWA

    SvaraRadera
  3. Tror att både Chelsea och Man City kommer bjuda på allt som rör sig i januarifönstret. Precis som du skriver så tror jag även United förstärker.

    Kul att sidan är igång igen. Keep up the good work! Vore kul att läsa vad du tycker om lagen lite längre ner också...

    SvaraRadera
  4. Den här sidan var en ny trevlig bekantskap måste jag säga. Skrivet på ett moget och opartiskt vis. Är ni fler som skriver eller hur funkar det?

    SvaraRadera
  5. I min mening så behöver inte United förstärka. För dom har dom bästa juniorerna på väg upp och att värva in en världsstjärna sätter då käppar i hjulen för deras utveckling. Tror absolut United kommer vara med ända in i slutstriden, men vinna? Nej möjligtvis inte men om 1-2 säsonger har juniorerna blommat ut och bildat de bästa laget någonsin!! hehe;)

    SvaraRadera
  6. Tror att Arsenal vinner ligan ganska komfortabelt till slut...

    SvaraRadera