Lördagens vinnare

Lördagens stora vinnare i Premier League blev Chelsea och Manchester United. Båda lagen vann komfortabelt på hemmaplan mot Wolverhampton respektive Everton och kunde kassera in ytterligare tre poäng vardera. Dessutom blev det poängförlust för flera av de tyngsta utmanarna till ligatiteln.

Arsenal som är det lag efter Chelsea som kanske imponerat allra mest, fick en svidande förlust i den svåra bortamatchen mot Sunderland. Steve Bruce har verkligen fått ordning på sitt lagbygge och borde ha goda chanser att ta en plats bland de sju första. Inte nog med att de vann mot Arsenal, de blev även första lag att hålla nollan mot ligans målfarligaste gäng. Detta trots att man har sin förstamålvakt Gordon skadad. I Arsenal var avsaknaden av Robin van Persie tydlig. Det var längesedan man såg Wengers mannar skapa så lite på 90 minuter.

Liverpool (kan man räkna dem som en utmanare längre?) misslyckades återigen med att vinna. Denna gång slutade det 2-2 mot Manchester City hemma på Anfield. I veckan kan laget även försvinna ur Champions League redan efter gruppspelet. Någonting säger mig att Benitez inte sover så gott om nätterna just nu. Manchester City å andra sidan fortsätter att spela oavgjort. Jag vidhåller det jag skrev redan innan säsongen. Ska man investera så ofantliga summur som ägarna gjort, då gäller det att ta in en bättre manager än Hughes. Jag är fullkomligt övertygad om att han inte är mannen som kommer leda City till Champions League. Hade varit intressant om City lyckades sno åt sig tex Hiddink som nyligen missade VM med sitt Ryssland.

Även Aston Villa som är med i racet om den eftertraktade fjärdeplatsen tappade poäng. De fick med sig 1-1 från den luriga bortamatchen mot Burnley. Detta öppnar för Tottenham som på papperet har en överkomlig uppgift i afton hemma mot Wigan. Vid seger där seglar man upp på en fjärdeplats och går poängmässigt ikapp värsta konkurrenten Arsenal, dock med en match mer spelad.

........

6 kommentarer:

  1. Liverpool will rise again. När vi har Torres och Gerrard skadefria finns det ingen som slår oss...

    SvaraRadera
  2. Everton är fan så mycket mer utmanare än vad Tottenham är!

    Ser Wigan som klara favoriter ikväll.

    SvaraRadera
  3. Håller med att Hiddink till City vore intressant. Läste dock att han var påväg till Chelsea i någon sorts roll.

    SvaraRadera
  4. Pooler, visst.
    Finns nog inget lag som har sådana supportrar som fools, och då menar jag hur de liksom tenderar att överskatta sitt lag.

    SvaraRadera
  5. Haha håller med Sville.

    Foolsen tror så mycket på sitt lag så det blir nästa parodiskt...

    SvaraRadera
  6. Chelsea kommer pissa på övriga lag. Vi köper Agüero och någon mer stjärna i januari sedan tappar vi inga mer poäng

    SvaraRadera